Vasalás szerkesztő modul

Gyors, hatékony, magyar nyelvű

Hosszvasak

A GstarConcrete vasalás szerkesztésének legfontosabb eleme a hosszvasak gyors elhelyezése, definiálása és utólagos dinamikus módosítása. A zsaluzat megrajzolása után csak ki kell választani a megfelelő formát és értékeket, majd a rendszer azonnal megrajzolja a vasalást a szerkezetben, konszignálva kirajzolja a gyártási tervet.

Kengyelek, keresztmetszet

Hasonlóan a hosszvasakhoz a GstarConcrete a különféle kengyel típus kiválasztása és a szükséges paraméterek megadása (mint betonfedés) után automatikusan generálja a kengyelt. Lehetőség van nemcsak egyenletes kengyel kiosztásra, hanem kezdeti és mező távolság megadására is, így pillanatok alatt kész egy gerenda, oszlop kengyel vasalása. A parancs a kengyel gyártási tervének rajzon való részletes megjelenítésével zárul.

Képernyő

A szerkesztéshez egy ablak nyilik meg, amelyben ki tudjuk választani a megfelelő modult, majd a funkciót. A kiválasztott funkciónál egy előkép segíti a munkát, ahol a referencia pont, az irányultság is megválasztható. A program addig sose enged tovább, míg a minimálisan szükséges értékeket nem választjuk meg.
A rajz képernyő is fontos a munkában, hiszen a legtöbb módosítás ott is megtehető, legyen ez a konszignáció átírásával, vagy a fektető vonal grafikus módosításável.

Autoshape technológia

A vasalás elkészítéséhez, elsősorban összetett alakzatok esetén nagy segítséget nyújt az Autoshape funkció. Program automatikusan leköveti a zsaluzat alakját és megadva a betonfedést egy párbeszédablakban definálhatók a legösszetettebre hajlított betonacél formák is.

Kigyűjtés


A GstarConcrete vasalás szerkesztő moduljának fontos funkciója a betonacélok konszignációs listájának elkészítése.
Számos, testreszabható sablon közül választva a szoftver automatikusan elkészíti a listát.
Ha változtat a rajzon, egyszerűen tudja frissíteni a táblázatot.
Modul leírása >>>>